Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır


Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır 
Malzemeleri:
  • Bir kilo taze fasulye
  • Üç tane orta boy domates
  • Dört tane yeşil biber
 Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve istediğiniz boyda kırın veya doğrayın.
Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
Biberleri  tencereye alın, çok az yağla soteleyin.
Domatesleri de doğrayıp ekleyin, suyunu bırakıp hafif yumuşayınca fasulyeleri ilave edin.
Fasulye iyice sararıp, pişmeye yakın hale gelince tencerenin altını kapatmadan temiz kavanozlara yerleştirin. Kavanozların ağzıda bir parmak boşluk bırakp sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirin ve soğuyana kadar da yerinden oynatmayın.
Soğuyan kavanozları güneş görmeyen serin birde bekletin.
Kışın fasulyeyi pişireceğiniz zaman bir soğan doğrayıp sarartın.
Etli yapacaksanız, tıpkı taze fasulyede olduğu gibi eti önceden pişirip ilave edin.
Biraz salça ekleyin ve konserveyi içine boşaltın.
Yumuşayınca ocaktan alın.