Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi

Malzemeleri

  • Beş su bardağı süt (Bir litre)
  • İki yemek kaşığı silme un
  • İki yemek kaşığı silme nişasta
  • Bir su bardağı şeker
  • İki tane yumurtanın sarısı
  • Bir paket bebe bisküvisi
  • Bir paket süt kreması
  • Bir paket vanilya
  • 10 tane çilek
  • 3 tane muz
  • Antep fıstığı

Magnolia Yapılışı

Unu, nişastayı, toz şekerini, yumurtayı  ve  vanilyayı bir tencereye alın...

Üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.

Ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.

Kaynamaya başlayan muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Bisküvileri robottan geçirerek ya da elinizle toz haline getirin.

Soğuyan muhallebiye süt kremasını ekleyerek karıştırın.

Servis kupalarına koyup yanına çilek, muz, ve Antep fıstığıyla süsleyin

Bisküvi tozunu ekleyenin, üzerine tekrar muhallebi dökün, 

 Afiyet olsun...

Soğanlı Biberli Et Kavurma Tarifi

Soğanlı Biberli Et Kavurma Tarifi

Malzemeleri

  • 1 kilogram kuşbaşı et
  • 2 tane orta boy soğan
  • 4 tane yeşil biber
  • 3 tane kırmızı kapya biber
  • 4 diş sarımsak
Damak tadınıza göre ekleyin 

  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Soğanlı Biberli Et Kavurmanın Yapılışı

Etleri doğrayıp, suyunu çekene kadar kavrulurun.

Soğanı, biberleri halka doğrayarak ete ilave ederek karıştırın.

 Sarımsakları 5-5 parçaya doğrayarak ete ilave edip karıştırın.

Damak tadınıza göre, istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.

Son olarak Ocaktan baharatları da ilave ederek 3- dakika daha karıştırarak pişirin.

Afiyet olsun...

Hamsili pilav nasıl yapılır tarifi

Hamsili pilav nasıl yapılır tarifi

Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • Dereotu
  • maydanoz
  • taze soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1,5 kilo hamsi

Hamsili Pilav Yapılışı
Hamsileri temizleyelim.
Yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.
Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
Pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
Üzerine kuş üzümlerini, doğranan soğanı ve baharatları serpip kavuralım.
Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım.
15 dakika pişirelim.
Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim.
Hamsiler derisi dışa bakacak şekilde dizilecek.
Hamsili pilavımızı fırına verelim.
180 derecede 35 dakika pişirelim.
Hamsili pilav piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.