Diyet Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Diyet Tavuklu Mantar Sote Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane tavuk göğsü
  • Bir paket mantar
  • Bir tane domates
  • Bir tane biber
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir sarmısak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Diyet Tavuklu Mantar Sote Yapılışı
Soğan ve sarmısağı doğrayın.
Zeytin yağında hafifçe sararana kadar kavurun.
Daha sonra tavuk, mantar, domates ve biberi doğranıp aynı anda ilave din.
Baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ilave edip hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.
Yemek piştikten sonra 15 dakika tencerenin kapağını açmadan bekletin.
Daha sonra servis yapın.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Kolay İrmik Tatlısı Yapılışı

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi, Pratik İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Dokuz çorba kaşığı irmik
  • Onbir çorba kaşığı toz şeker
  • Bir avuç ceviz
  • Bir taaane portakal
  • Tarçın

İrmik Tatlısının Yapılışı
İrmik, süt ve toz şekeri bir tencerede iyice karıştırın.
Daha sonra kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında 5 dakika daha pişirip ateşten alın..
Bir borcam kabı ıslatıp pişen malzemenin yarısını içine dökün.
Üzerine irice dövülmüş cevizleri ve tarçını yayın.
Malzemenin kalan diğer yarısını da tarçın ve cevizlerin üzerine dökün.
Buzdolabına koyarak bir saat kadar bekletin.
Daha sonra kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
Üzerini ceviz içi, tarçın ve portakal dilimleriyle süsleyin.
İrmik tatlınız servise hazır.

İrmik Tatlısı Tarifi Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

İrmik Tatlısı Tarifi, Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı, Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, kolay irmik tatlısı yapmak.

İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • Yedi yemek kaşığı irmik 
  • 1,5 kilo süt
  • Sekiz yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram krem şanti
  • 200 gram ceviz içi
  • Biir paket vanilya

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
İrmik, şeker ve sütü tencerede karıştırın
Saha sonra ağır ateşte tahta bir kaşıkla koyulaşana kadar pişirin.
Piştikten sonra vanilya ekleyerek karıştırın.
Pürüzsüz olması için biraz ılıdıktan sonra mikserden geçirebilirsiniz.
Derince bir borcam kabı ıslatarak bütün malzemeyi içine dökün.
Buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine önce krem şantiyi gezdirerek dökün.
Daha sonra dövülmüş ceviz üzerine serpip servis yapın.