Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta, Karnıyarık Tarifleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifi, fırında karnıyarık tarifler, karnıyarık yemekleri, fırında karnıyarık tarifi oktay usta, fırında karnıbahar, kıymalı karnıyarık tarifi, musakka tarifi, pilav tarifi, oktay usta karnıyarık tarifi, yemek tariflerikarnıyarık tarifi oktay usta , oktay usta fırında karnıyarık tarifi, karnıyarık kolay, karnıyarık pratik tarif
.
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
  • Altı tane orta boy patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • iki çorba kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • Üç tane yeşilbiber
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki su bardağı kaynar su
  • Yeterince tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alaclı soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın.
Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra tuzlu sudan patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayın.
Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyun.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları, önlü arkalı şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın.
Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Bbiber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin.
Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Güzelce karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika  pişirin. 

Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi Nohut Tarifi

Kıymalı Nohut Tarifi, Nohut Yemeği Tarifi, Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi, Bakliyat Yemekleri.

Kıymalı Nohut Tarifi
Malzemeler:

  • İki su bardağı nohut
  • 200 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Su
  • Sıvı yağ
Kıymalı Nohut Yapılışı
Bir gece önceden nohudu suya koyarak bekletin.
Nohudun suyuna bir yemek kaşığı karbonat karıştırın.
Ertesi gün nohudu çok iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzün.
Genişçe bir tencereye nohudu koyup üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Nohutlar hafif bir şekilde yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Başka bir tencerede  kıymayı sıvı yağı ilave ederek kavurun.
Daha sonra içine salçayı ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
Kavurduğunuz kıymayı nohudun içine dökerek karıştırın.
Tuz ve kırmızı pul biberi ilave ederek nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şeker Pare Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tatlılar,  irmikli şekerpare tarifi, oktay usta şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi, irmiksiz şekerpare tarifi, kalburabastı tarifi, şekerpare tarifi resimli, revani tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi emine beder, irmikli şekerpare tarifi oktay usta, pratik şekerpare, şekerpare tarifi oktay usta, şekerpare tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi irmikli, şekerpare malzemeleri.

Malzemeler:
Hamuru için:
  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • Dört su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için:
  • Bir tane yumurta
Yapılışı
Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır
İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.
Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur.
Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır.
Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir.
Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Tüm Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYINIZ...