Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi Nohut Tarifi

Kıymalı Nohut Tarifi, Nohut Yemeği Tarifi, Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi, Bakliyat Yemekleri.

Kıymalı Nohut Tarifi
Malzemeler:

  • İki su bardağı nohut
  • 200 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Su
  • Sıvı yağ
Kıymalı Nohut Yapılışı
Bir gece önceden nohudu suya koyarak bekletin.
Nohudun suyuna bir yemek kaşığı karbonat karıştırın.
Ertesi gün nohudu çok iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzün.
Genişçe bir tencereye nohudu koyup üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Nohutlar hafif bir şekilde yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Başka bir tencerede  kıymayı sıvı yağı ilave ederek kavurun.
Daha sonra içine salçayı ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
Kavurduğunuz kıymayı nohudun içine dökerek karıştırın.
Tuz ve kırmızı pul biberi ilave ederek nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şeker Pare Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tatlılar,  irmikli şekerpare tarifi, oktay usta şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi, irmiksiz şekerpare tarifi, kalburabastı tarifi, şekerpare tarifi resimli, revani tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi emine beder, irmikli şekerpare tarifi oktay usta, pratik şekerpare, şekerpare tarifi oktay usta, şekerpare tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi irmikli, şekerpare malzemeleri.

Malzemeler:
Hamuru için:
  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • Dört su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için:
  • Bir tane yumurta
Yapılışı
Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır
İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.
Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur.
Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır.
Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir.
Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Tüm Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYINIZ...

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi, patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı yapılışı.

Patlıcanlı Biberli Kebap 
Malzemeleri:

  • 350 gram kuşbaşı et
  • 3 tane patlıcan
  • 3-4 tane kırmızı biber
  • 4 tane yeşil köy biberi
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlı Biberli Kebap Yapılışı
Etleri düdüklüye koyarak sularını çekene kadar pişirin.
Et suyunu çekince soğan ve bir yemek kaşığı margarin yağını ilave edin.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam edin.
Patlıcan ve biberleri parmak şeklinde kesilip kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
Fırın tepsisine ya da borcama patlıcanları yayın üzerine de biberleri dizin.
Üzerine pişen etli sosu dökülün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Daha sora servis yapın.