Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi, Patatesli Yumurta Yapılışı, yumurtalı patates pişirmenin püf noktaları, kolay yumurtalı patates tarifi.

Yumurtalı Patates Tarifi 
Malzemeleri:

  • 3 tane patates
  • 3 tane yumurta
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kara biber
  • Sıvı yağ

Patatesli Yumurta Yapılışı
Patatesleri soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
Kızgın yağda kızartın. 
Daha sonra yağın fazlasını süzerek alın.
Çırpılmış yumurtaları patatesin üzerine eşit şekilde dökün.
Üzerine pul biber ve kara biber serpin.
Karıştırmadan pişirmeye devam edin.
Altı piştikten sonra çevirip diğer yüzünü de pişirin. 
Daha sonra servis yapın...

Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi

Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi, Zeytinyağlı Sebze Sote Nasıl Yapılır Tarifi, Sebze Yemekleri.

Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı brüksel lahanası
  • 6-7 tane brokoli
  • 1 tane havuç
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Limon

Zeytinyağlı Sebze Sote Yapılışı
Brüksel lahanasını güzelce yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. 
Havucu küçük küçük doğrayın. 
Sebzeleri bol suda haşlayıp süzgeçten geçirin, 
1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye koyun.
Sebzeleri ilave edip karıştırın.
Sarımsağı ince ince kıyıp sebzelerin içine ekleyin. 
Sebzelerle birlikte karıştırarak 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. 
Tuzunu ilave edip karıştırın.
Üzerini limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Kereviz Çorbası Tarifi Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Kereviz Çorbasının Yapılışı

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır Kereviz Çorbasının Yapılışı, Tarifi, Kereviz Çorbası Tarifi, Oktay Ustadan Kereviz Çorbası, Kereviz Çorbası Nasıl Pişirilir, Kereviz Çorbasının Yapımı,  Kereviz Çorbası Malzemeleri.

Kereviz Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane kereviz
  • 1 tane  soğan
  • Yarım kilogram süt
  • 2 su bardağı bardak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1 kutu krema

Kereviz Çorbasının Yapılışı
Yağ tencerede hafifçe kızdırın.
küp küp doğranmış kerevizler ilave edip karıştırın.
İnce ince doğranmış soğan ekleyip 1-2 kez yağda çevrin.
Üzerine yarım kilo süt ve 2 bardak  su ilave edin.
Bu şekilde 15-20 dakika pişirin.
Ocaktan alıp ılındıktan sonra mikserle içindeki malzemeleri parçalayın.
Bir tabağa unu koyup bir kepçe çorba ilave edip pütürsüz olana kadar karıştırın.
Daha sonra çorbanın içine dökerek karıştırın.
Çorbayı tekrar ocağa koyarak 1-2 taşım daha kaynatın.
Krema, çırpılmış yumurta ve havanda dövülmüş karabiberleri karıştırın.
Kaynayan çorbanın içine dökün.
1-2 taşım daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapın.
Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın....