Meyve Kompostosu Yapmanın Püf Noktaları, Meyve Kompostosu Nasıl Yapılır, Meyve Kompostosu Tarifi.
Malzemeleri:
- Bir büyük kase sarı çekirdeksiz yaş üzüm
- Bir küçük kase siyah yaş üzüm
- Bir tane büyük kırmızı elma
- Bir tane orta boy ayva
- Bir karanfil
- Bir küçük tarçın kabuğu
- 1,5 su bardağı toz şeker (Şekeri zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
- İki tane kaynamış içmelik su
Meyve Kompostosu Yapılışı
Meyveleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye koyun.
Üzümün saplarını ayırıp tencereye koyun
Elmanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın,
Ayvanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Siyah üzümlerin saplarını ayırıp diğer meyvelere ekleyin.
Elma ve ayvanın kabuğundan meyvelerin üstüne 1-2 tane kabuk ekleyin.
Kabuklar aromalarını kompostoya verecektir.
Komposto piştikten sonra kabuklarını çıkartıp atabilirsiniz.
Kompostoya ayvanın çekirdeklerinden eklerseniz rengini kompostoya verir.
Tüm malzemeyi tencereye koyup üzerine şekeri ilave edin.
Kaynamış suyu da ilave ederek kaynatmaya başlayın.
Arada bir kontrol edin.
Meyveler yumuşayıp kompostonun rengi değişince kıvama gelmiş demektir
Ateşten alarak soğumaya bırakın.