İzmir Köfte Yapmanın Püf Noktaları İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köfte Nasıl Yapılı

İzmir Köftesi Tarifi, İzmir Köfte Nasıl Yapılır, İzmir Köfte Yapılışı, İzmir Köfte Yapmanın Püf Noktaları.

İzmir Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

Köftesi için

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet soğan
  • Bir adet yumurta
  • Bir  su bardağı bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzerine koymak için

  • Dört adet patates
  • Beş adet yeşilbiber
  • İki  adet domates

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

İzmir Köfte Yapılışı
Kıymayı yoğurma kabına koyun.
Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin.
Hepini karıştırıp yoğurun.
Yoğurulan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Oval şeklinde köfteler yapın.
Patateslerin kabukları soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sıvıyağı kızdırıp önce patatesleri, sonra köfteleri hafifçe kızartın.
Kızaran  köfte ve patatesleri tepsiye sırayla dizin.
(Patatesleri kızarmış seviyorsanız köftelerin üzerine dizebilirsiniz)
Üzerine yeşilbiber ve domates dilimlerini koyun.
Şimdi yemeğin sosunu hazırlayın.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup domates rendesi ve salçayı bir iki dakika kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin.
Sos kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin.