Ispanaklı Rulo Börek Tarifi Ispanaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Ispanaklı  Rulo Börek Tarifi Ispanaklı  Rulo Börek Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, börekler, börek tariferi, börek çeşitleri

Ispanaklı  Rulo Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı margarin
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir çorba kaşığı sirke
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için yumurta sarısı

İç Harcı İçin

  • Yarım kilo ıspanak
  • Bir tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • İki çorba kaşığı rendelenmiş peynir
  • Dört dilim kadar sucuk
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Ispanak ve soğanı kavurun.
Ispanak suyunu çekince ocaktan alın.
Şekeri, tuzu ve kaşar peynirini ekleyin.
Sucukları ilave ederek karıştırın.
Hamur yapmak için gerekli olan malzemeyi karıştırın.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Yarım saat üstünü kapatarak hamuru dinlendirin.
Hamurları merdaneyle açıp harçtan içine koyun.
Hamurları rulo şeklinde katlayın.
Bıçakla parmak uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.
Üzeri kızarınca fırından alın.