Islak Kurabiye Tarifi Islak Kurabiye Nasıl Yapılır Oktay Usta tarifleri

Islak Kurabiye Tarifi Islak Kurabiye Nasıl Yapılır Oktay Usta tarifleri

Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • 125 gram tereyağı (ya da yarım paket margarin)
  • Bir çay bardak sıvı yağ
  • Bir tane yumurta
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kakao
  • Un

Sosu için :

  • 1,5 çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker


Yapılışı
Önceden kurabiyenin şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakın.
1,5 çay bardağı su ve 1,5 su bardağı toz şekeri tencerede kaynatarak sosunu hazırlayın.
Yumurtayı, tere yağını, sıvıyağı ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın.
Kabartma tozunu, unu, vanilyayı ve kakaoyu  ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekilleri verin.
Önceden 200 derecede ısıtılan  fırında pişirin.
Kurabiyelerin üzerileri çatlamaya başladığında fırından hemen çıkartın
Kurabiyeler sıcak iken önceden soğuttuğunuz şerbete batırılıp tabağa alın.