Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Patatesli Rulo Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, poğaça yemek tarifleri.
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
- Aldığı kadar un (Yaklaşık olarak 4 su bardağı)
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Bir tane yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayyırın)
- Üç yemek kaşığı tereyağı
- Bir paket kabartma tozu
- Tuz
- Su
İç malzemesi;
- Dört tane haşlanmış patates
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Tuz
Yapılışı
Haşlanmış patatese sıcakken peynir, maydanoz ve tuzu ilave ederek karıştın.
Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
Daha sonra tereyağı hariç diğer malzemelerin tamamını karıştırın.
Üzerine aldığı kadar un ilave ederek yoğurun.
Daha sonra hamuru dört eşit parçaya bölünür.
Parçalardan birini merdane ile açın.
Üzerine iki kaşık erimiş tereyağı sürün.
Eşit olarak her yerine bir tatlı kaşığı kadar un eleyin.
Hamuru dörde katlayın.
Diğer 3 bezeye de aynı işlemi uygulayın.
Hamurları 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları merdaneyle dikdörtgen şekilde uzunlamasına tekrar açın.
Hamurun uzun kısmına iç malzeme koyup rulo yapın.
Bu ruloları 3 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.