Lor Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler:
- Dört tane yufka
- İki tane yumurta
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 Su bardağı süt
- 100 gram lor peyniri
- Bir demet maydanoz
Yapılışı:
Yumurtaları, sütü ve sıvıyağı karıştırın.
Margarinle yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışa taşırılarak serin.
İki yufkayı iri şekilde parçalanıp tepsiye yayın.
Üzerine sütlü harçtan gezdirilip peynirli iç malzeme koyun.
İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını tepsiye çevirin.
Son yufkayı da buruşturulup üzerine serin.
Kalan sütlü harcı böreğin üzerine gezdirilip kare şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.