Portakallı Kek Tarifi Portakallı Kek Yapmanın Püf Noktaları

Portakallı Kek Tarifi. Çayların vazgeçilmezlerinden biri olan portakallı kek tarifini veriyoruz. Vereceğimiz portakallı kek tarifi hem çok lezzetli hem de çok pratik. İşte size mis gibi portakallı kek yapmanın püf noktaları ve malzemeleri.

Portakallı Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım su bardağı sıvı ay çiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yeni sıkılmış portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üstüne serpmek için pudra şekeri

Yapılışı
Üç yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekerini karıştırıp çırpın. 
Yarım su bardağı ay çiçek yağını ve bir su bardağı sütü ilave edin.
Çırpmaya devam edin.
Taze sıkılmış bir su bardağı portakal suyunu da ilave ederek karıştırın.
Üç su bardağı unu azar azar ekleyerek karıştırın.
Bir paket kabartma tozunu da unla birlikte ilave edin. 
Daha sonra bir tane portakalın kabuğunu rendeleyerek hamura katın.
Güzelce çırparak karıştırın.
Kek hamurunun kıvamlı bir hal almasını sağlayın.
Kek kabını yağlayın.
Kek hamurunu kek kabına boşaltın.
Kek hamurunun üzerine bir kahve kaşığı tarçın serpin.
Önceden 150 derecede ısıtılan  fırında 50 dakika pişirin. 
Arada kontrol edin.
Piştiğinde fırından alıp üstüne pudra şekeri serpin.
Soğuduktan sonra servis yapın.