Kakaolu Islak Kek Tarifi Kakaolu Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır. Günün her saatinde tüketebileceğiniz Kakaolu Islak Kek Tarifini veriyoruz. Hazırlanması çok kolay, işte kakaolu islak kek tarifimiz.
Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeleri:
- İki adet yumurta
- Bir bardak fındık yağı (ay çiçek yağı da olabilir)
- İki paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Bir bardak tozşeker
- İki bardak süt (Bir bardağı kekin üstüne)
- Dört çorba kaşığı kakao
- Sekiz çorba kaşığı un
Yumurta ve toz şekeri mikserde 5 dakika kadar çırpın.
Mikser yoksa kaşıkla güzelce çırparak karıştırın.
Bir bardak süt ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpın.
Vanilya, un ve kakaoyu ilave edin.
Malzemeler iyice karışana kadar mikseri düşük devirde karıştırın.
Son olarak kabartma tozunu ilave edin.
Az daha karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
180 derecede daha önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kürdanla pişip pişmediğine bakın, pişmişse fırından alın.
Bir kaç dakika beklettikten sonara pişmiş kekin üzerine bir su bardağı sütü gezdirerek dökün.
Kek ılındıktan sonra kek kalıbının kelepçesini açın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Daha güzel olması için bir gece buzdolabında bekletin.