Keşkül Tarifi Keşkül Nasıl Yapılır Tarifi Keşkül Oktay Usta Tarifleri

Keşkül Tarifi Keşkül Nasıl Yapılır Tarifi Keşkül Oktay Usta Tarifleri
Keşkül Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • 200 gram toz şeker
  • 100 gram nişasta
  • 2 tane yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Bir kahve fincanı çekilmiş file badem

Yapılışı
Sütü ve şekeri karıştırarak kaynatın.
Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı katın.
Nişastayı başka bir kabın içine koyun, iki tane yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin.
Nişastayı su ile ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak dökün.
İki dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere koyun.
Soğuduktan sonra servis yapın.