Yufkalı Saç Kebabı Tarifi Yufkalı Saç Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Yufkalı Saç Kebabı Tarifi Yufkalı Saç Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri
Yufkalı Saç Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Bir su bardağı sıcak su
  • Bir su bardağı soğuk su
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Birçay kaşığı tarçın
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • Dört tane  küp şeklinde doğranmış domates
  • Dört tane doğranmış soğan
  • Beş tane halka doğranmış sivri biber
  • Yarım kilo un
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
Yapılışı
Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekene kadar pişirin. 
Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. 
Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Piştikten sonra kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. 
Un, su ve tuzu iyice karıştırarak çırpın, yarım saat dinlendirin. 
Sacı biraz tereyağıyla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca dökün.
Tavayı sallayarak bulamacı güzelce yayın. 
Altını üstünü pişirip servis tabağına alın. 
Yufkaların arasına saç kebabını koyarak servis yapın.