Mantarlı Domates Sosu Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo domates
- 200 gram mantar
- 1 tane limon
- Yarım soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı margarin
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
Yapılışı
Soğanı çok ince dilimleyin.
Sarımsağı diklemesine 2 parçaya ayırın.
Margarini eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.
Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Tenceredeki sarmısağı çıkarın.
Mantarları temizledikten sonra limonlu suda 10 dakika beklettikten sonra dilimleyin.
Mantarları tenceredeki soğanların içine ilave edip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Domatesleri rendeleyin ve süzgeçten geçirin.
Domatesleri mantarlı karışıma ekleyip arada karıştırarak 45 dakika daha pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Not: Mantarlı domates sosunu çılbır, makarna ve kızarmış etle birlikte servis yapabilirsiniz.