Kurban Kavurması Tarifi Kurban Kavurması Nasıl Yapılır

Kurban Kavurması Tarifi Kurban Kavurması Nasıl Yapılır, yemek tarifleri, kurban kavurması nasıl yumuşak olur, sade kurban kavurması yapılışı, kurban kavurması nasıl yapılır, oktay usta kurban kavurması, kurban kavurması nasıl yapılır oktay usta, düdüklüde kurban kavurması yapılması.

Kurban Kavurması Tarifi  
Malzemeleri:
  • Orta yağlı bir kilo kurban eti
  • Tuz
  • Kekik (Damak  zevkinize göre başka baharatlar da katabilirsiniz)
Yapılışı
Kurban etini kuşbaşı olarak doğrayın.
Tencereyi ısıttıktan sonra orta yağlı eti ilave edin ve karıştırın.
Et suyunu bıraktığında tencerenin kapağını kapatın.
Ocağın alevini kısın.
Arada etleri karıştırarak üstünde toplanan köpükleri alın.
Kavurmayı 1 ya da 1.5 saat pişirin.
Tencereyi arada karıştırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Suyu kalmadığında üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edin.
Kurban eti lokum gibi yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Et tamamen yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alın.
Tuzunu ve zevkinize göre baharatını ilave ederek karıştırın.
(Etin yumuşak olması için tuzunu piştikten sonra ilave edin)