Malzemeleri:
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- 3 tane yumurta
- 2,5 su bardağı un
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikser veya çırpma teli ile 5 boyunca köpürene kadar çırpın.
Sıvı yağı ve sütü de ilave edin.
Beş dakika daha bu şekilde çırpın.
Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın.
Bu karışımı yumurtalı karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak vanilyayı ilave ederek bir süre daha çırpın.
Kek hamuru hazır...
Kek kalıbını yağlayın.
Kek hamurunu kalıba yavaşça dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırının orta bölümünde 45-50 dakika pişirin.
Piştiğini anlamak için kürdanla kontrol edin.
Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Keki fırından çıkardıktan sonra bir saat kadar dinlenmesi için bekletin.
Son olarak kalıptan çıkartın keserek servis yapın.