Çullu Köfte Tarifi Çullu Köfte Nasıl Yapılır Çullu Köfte Oktay Usta Tarifleri, Tarifler, Misyemek, Çullu Köfte Tarifleri, Yemek Tarifleri, Çullu Köfte Oktay Usta Tarifleri, Çullu Köfte Nasıl Pişirilir, Köfte Tarifleri, Köfte Çeşitleri, Oktay Ustadan Köfte Tarifi, Çullu Köfte Pişirmek, Çullu Köfte Malzemeleri.
Çullu Köfte Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram kıyma
- İki su bardağı ince bulgur
- Bir tane büyük baş soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tatlı kaşığı kimyon
- Bir tane yumurta
- Üç su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için yağ
Yapılışı
Kıymayı, bulguru, kıyılmış maydanozu, soğanı, kimyonu, karabiberi ve tuzu geniş bir kaba koyun.
Elinizi arada ıslatarak bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun.
Sakız kıvamında gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız malzemeden köfte büyüklüğünde parçalar koparın.
Avuç içinde yuvarlayın ve köfte şekli verin.
Daha sonra bir tencerede üç bardak suyu kaynatın.
İçine tuz ilave edin.
Hazırladığınız köfteleri kaynayan suda yaklaşık olarak 8 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan köfteleri kevgirle alın.
Başka bir kaba bir yumurtayı kırın, içine bir çimdik tuz atıp çırpın.
Suyu iyice süzülen köfteleri yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
Sıcakken ya da soğuk zevkinize göre servis yapın.