Vişne soslu sakızlı tatlı, Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Tarifi, yemek tarifleri, tatlı tarifleri, tatlılar, vişne tatlısı tarif, yemek tarifleri vişne tatlısı, vişne tatlısı kalori, vişne tatlısı tarifleri, tatlı tarifi yapılışı, vişneli ekmek tatlısı, vişne tatlıları, vişne reçeli
Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Tarifi
Malzemeleri
- Bir litre süt
- Bir su bardağı un
- Bir su bardağı toz şeker
- İki paket vanilya
- 3~4 parça damla sakızı
- 125 gram margarin
Sos için
- 500 gram çekirdeksiz vişne
- Yarım su bardağı toz şeker
- Bir yemek kaşığı mısır nişastası
- Bir paket vanilya
Yapılışı
Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar pişirmeye devam edin.
Karışımı mutfak robotuna aktarın.
Margarini ekleyip 6-7 dakika yüksek hızda karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına aktarıp buzdolabında birkaç saat bekletin.
Sos için vişne, şeker, nişasta, vanilyayı tencereye alıp karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
Sosu tatlının üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.