Sade Pirinç Pilavı Tarifi Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Tarifi Tereyağlı Pirinç Pilavı , Sade Pirinç Pilavı Tarifleri, Pirinç Pilavı Nasıl Pişieirlir, Yemek Tarifleri, Pilav Tarifleri, Pirinç Pilavı Çeşitleri, misyemek, pirinç yemekleri, pilav tarifleri, tereyaplı pirinç tarifi
Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
- İki su bardağı pirinç
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Üç su bardağı su ya da et suyu
- Tuz
Yapılışı
Pirinçleri ayıklayın.
Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın.
Tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritin.
Süzdürülen pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın.
Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önler.
10 dakika pirinci karıştırarak kavurun.
İçine suyu ya da varsa et suyunu sıcak olarak ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte pilavı pişirin.
Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.