Güllaç Tarifi Oktay Usta Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi, güllaç nasıl yapılır malzemeleri, yemek tarifleri, oktay usta güllaç tarifi, güllaç tatlısı tarifi, oktay usta güllaç tarifi tarifleri, güllaç nasıl yapılır, güllaç yapımı, oktay usta güllaç tarifleri, oktay usta güllaç tatlı, gullac tarifi oktay usta, güllaç tarifi resimli, güllaç tatlı tarifi, cevizli güllaç tarifi oktay usta, muhallebili güllaç tarifi oktay usta
Güllaç Tarifi
Malzemeleri:
- Altı bardak süt
- İki bardak toz şeker
- Bir çay kaşığı vanilya
- Altı yaprak güllaç
- Bir bardak ceviz içi
- Gülsuyu
- Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri
Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın.
Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun.
Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin.
Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin.
Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın.
3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin.
Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun.
Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin.
Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.