Sütlü Açma Nasıl Yapılır Tarifi Açma Tarifleri Açmalar Mis Açma Tarifi

Sütlü Açma Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane yumurta
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket yaş maya
  • İki tatlı kaşığı tuz (silme)
  • Dört çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • Yedi su bardağı un

Üzeri İçin

  • Bir tane yumurta
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı

Önce sütü ve suyu tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. 
Ardından mayayı da ekleyin. 
Yumurtayı, sıvı yağı, şekeri ve tuzu da ekleyin ve iyice karıştırın. 
Ardından unu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
Unu azar azar eklerseniz kıvamını daha rahat tutturabilirsiniz. 
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp bir saat kadar mayalandırın. 
Yağladığınız tepsiye hamuru şekillendirip dizin. 
Üzerine de yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.