Kuzu Etli Gelincik Tarifi Et Yemekleri

Kuzu Etli Gelincik Tarifi  
Malzemeleri:

  •  250 gram kuzu eti
  •  Bir demet gelincik
  •  Bir demet yeşil soğan
  •  Üç diş sarımsak
  •  İki tane soğan
  •  Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  •  Tuz
  •  Karabiber

Yapılışı
Gelincikleri yıkayıp haşlayın suyunu sıkın sonra kıyın.
Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranan soğanları, küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
5 dakika kadar soteleyin.
Sonra yeşil soğanları, dövülmüş sarımsakları koyup karıştırın.
Üstünü 1 parmak geçecek kadar su koyun.
Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Gelincikleri ilave edin.
Kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Suyu kalmamışsa 1 çay bardağı su ilave edin.
Tuzunu karabiberi katıp sıcak servis yapın.