Malzemeleri:
- 250 gram kuzu eti
- Bir demet gelincik
- Bir demet yeşil soğan
- Üç diş sarımsak
- İki tane soğan
- Üç yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Gelincikleri yıkayıp haşlayın suyunu sıkın sonra kıyın.
Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranan soğanları, küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
5 dakika kadar soteleyin.
Sonra yeşil soğanları, dövülmüş sarımsakları koyup karıştırın.
Üstünü 1 parmak geçecek kadar su koyun.
Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Gelincikleri ilave edin.
Kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Suyu kalmamışsa 1 çay bardağı su ilave edin.
Tuzunu karabiberi katıp sıcak servis yapın.