Kaymaklı Künefe Tarifi
Malzemeleri
- Bir kilo kadayıf
- 800 gram kaymak
- 300 gram tereyağı
- 100 gram ince çekilmiş antep fıstığı
Şurup İçin
- Bir kilo toz şekeri
- Üç su bardağı su
- Bir çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Önce şurubu hazırlamamız gerek, bir tencereye şekeri ve suyunu koyup kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp az soğumaya bırakın.
Küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin, ve kenara koyup biraz soğumaya bırakıyoruz.
Kadayıfı bir tepsiye yayınız, erittiğimiz tereyağını da üzerinde gezdirin.
Elinizle kadayıfı tel tel ayırın ve ovuşturarak yağı kadayıfa yedirin.
Kadayıfı iki ayrı tepsiye ayırarak elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.
Tepsileri ocak üstüne alıp, kısık ateşle pişirin.
Kadayıfın altını kızartacağız devamlı çevirerek kızartıyoruz.
Her ikisini de ocaktan alıyoruz.
Kaymak 2 katlı kadayıfın ortasında olacak bu yüzden, tepsilerden birinin üstüne kaymağı yerleştiriyoruz. Diğer tepsideki kadayıfı ise kızarmış tarafı üstte gelecek şekilde kaymağın üzerine koyuyoruz.
Ilımış şerbeti sıcak olan kadayıfın üstünde gezdirerek döküyoruz.
Antep fıstığını da üzerine serpiyoruz.
Dilim dilim keserek servis yapınız.