İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri Köfteler

İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  •  Yarım kilo kıyma
  •  İki tane soğan
  •  Bir tane yumurta
  •  Bir tutam maydanoz
  •  İki adet soğan
  •   Dört dilim bayat ekmek içi
  •  Beş tane patates
  •  İki tane domates
  •  Üç tane yeşilbiber
  •  Bir çorba kaşığı salça
  •  Bir çay bardağı sıvıyağ
  •   Dört su bardağı su
  •  Bir çay kaşığı kimyon
  •  Tuz
  •  Karabiber

 Yapılışı
Yoğurma kabına, 1 tane soğanı rendeleyin. İncecik kıyılmış maydanoz, kıymayı koyun.1 bardak suda ıslatıp sıktığınız ekmek içini, tuzu karabiberi, kimyonu ve yumurtayı ilave ettikten sonra yoğurun. İzmir köfte şeklini verin.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. İsterseniz tavada yarı pişmişte kızartabilirsiniz.

Domates sosu için bir tencereye soğanı doğrayın yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Kavurmaya başlayınca salçayı da ekleyip soğanla beraber karıştırın. 3 su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. 5 adet patatesleri kalın dilimler halinde kesin. Kaynayan sosun içine koyun. Tuzunu da ekleyip 10 dakika kaynatın. 

Fırından çıkardığınız köfterin üzerine patatesli sosu dökün. Yarım ay şeklinde dilimlenmiş domatesleri fırın tepsisine dizin. Yeşilbiberleri ikiye kesip de dizin. 200 derecede 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.