Malzemeleri:
- Bir tane soğan
- Dört çorba kaşığı margarin veya tereyağı
- Dört bardak su
- Bir domates, rendelenmiş
- 150 gram taze fasulye (1 bardak)
- Beş çorba kaşığı un
- 1,5 bardak yoğurt
- Bir tane yumurta
- Tuz
Yapılışı
Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.