Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır Tarifi

Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler: 
  • Her biri yaklaşık 150 gramlık 4 dilim sığır filetosu
  • İki diş sarmısak
  • 100 gram yeşil zeytin
  • 12 acı kırmızı biber
  • 100 gram çok küçük doğranmış domates
  • 12 su bardağı kırmızı şarap
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.

Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.

Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.

Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.