İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri:

  • Bir kilo dana işkembe
  • Bir kahve fincanı sirke
  • Sekiz diş sarımsak
  • 100 gram margarin
  • Kırmızı biber
  • Bir fincan un
  • Tuz

Yapılışı
İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır.

Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur. 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür. Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.

Not : İsteğe göre işkembe çorbası terbiyeli yapılabilir. Bunun için 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorba suyundan da 1 kepçe alınarak yumurtalara ilave edilip karıştırılır. Sonra hepsi çorbaya konup çorba ateşten alınır.