Ezme Patates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Mis Gibi Çorba Tarifi

Ezme Patates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kilo sığır kemiği
  • 12 su bardağı su
  • Dört kahve fincanı un
  • Bir baş soğan
  • Bir tane havuç
  • Bir tane orta boy kereviz
  • Yarım kilo patates
  • Yarım bayat ekmek
  • 7.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 50 gram kaşar peyniri
  • Üç tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Biber

Yapılışı
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve  defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya  başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın.

Tencereden sebzeleri ve kemikleri  çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu  1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbaya ilave ettikten sonra karıştırarak 10 dakika kaynatın. 

50 gram tereyağı eritip fındık iriliğinde  kesilmiş ekmeğin  üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.