Malzemeleri:
- Beş tane orta boy patates
- Bir tane kuru soğan
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Bir kaç dal maydanoz
- Kırmızı pul biber
Yapılışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun. (patates salatası yapar gibi haşlanacak)
Kuş başı doğrayın.
Tencereye yağı koyun piyazlık doğranmış soğanı katıp biraz kavurun.
İçine salçayı katın, salça soğanla kaynaşınca patatesleri ekleyin.
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin.
İnce kıyılmış maydanozları da katıp biraz daha kavurup servis tabağına alın.
Kuş başı doğrayın.
Tencereye yağı koyun piyazlık doğranmış soğanı katıp biraz kavurun.
İçine salçayı katın, salça soğanla kaynaşınca patatesleri ekleyin.
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin.
İnce kıyılmış maydanozları da katıp biraz daha kavurup servis tabağına alın.