Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Bir yumurta (beyazı içine, sarısı ise üstüne)
- Bir yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gram yaş maya
- İki çay kaşığı tuz
- İki çay kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Yapılışı
Mayayı
ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha
sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu
yoğurun.
Hamuru
8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına
tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını
sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.
Üst
üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm e kadar büyütün. Ve
pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi
geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın.
Yarım
saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine
yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında
pişirebilirsiniz.