Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğaçalar Yemek Tarifleri

Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da olabilir)
  • Bir tane yumurta (sarısı üstüne sürülecek-beyazı hamura katılacak)
  • İki paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar un
  • İstenilen bir iç malzeme (peynirli maydanozlu iç en yakışanı)
Hazırlanışı:
Yumurtanın beyazını, sütü, sıvıyağı, unu ve kabartma tozuyla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle ortasını bastırarak açıyoruz.
İçine istediğimiz harcı koyup kapatıyoruz.
Yağlamış olduğumuz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Üzerine isteğe göre susam-çörekotu serpiyoruz
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.