Palamut Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Palamut Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir tane palamut balığı
  • Bir tane soğan
  • Bir dilim ekmek içi
  • İki tane limonun suyu
  • Bir  su bardağı zeytinyağ
  • Üç çorba kaşığı galeta unu
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
Yapılışı
Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyaha etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. 

Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın.

Zeytinyağını kızdırın, balık öftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.