Bezelyeli Güveç Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:- 250 gram kuşbaşı et
- Yarım kilo bezelye
- İki tane havuç (Bezelye büyüklüğünde küp şeklinde doğruyoruz.)
- İki tane domates
- İki tane sivri biber
- Bir tane kuru soğan
- Bir kaşık tereyağ
- Yarım çay kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanları, eti ilave edip soteliyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız havuçları, biberi, domatesi, bezelyeyi, tuzunu katıp suyunu koyup pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz bezelyeyi güveç kaselere koyup üzerine kaşar rendesi serpip fırına veriyoruz.
Kaşarların üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.