Çark Böreği Tarifi
Malzemeler
- Dört tane haşlanmış patates
- Bir kahve fincanı sıvı yağ
- Bir tane soğan
- Dört dilim hindi salamı
- Bir demet maydanoz
- Beş tane milföy hamuru
- İki tane yumurtanın sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı
- Pulbiber
Yapılışı
Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Sıvı yağı tavaya alalım. Kızdırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim. Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Karışımı iyice harmanlayalım.
Geniş ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarını yanyana dizelim. Kenarlarını yapıştıralım. Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün bir şekilde yayalım. Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım. Karşılıklı iki kenarını kapatalım. Şeklini bozmadan alüminyum folyoya saralım. Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim.
Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım. Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim.