Tiramisu Tarifi
Malzemeleri:
- Bir tane hazır pandispanya
- Bir çay bardağı sıcak su
- Üç tatlı kaşığı toz şeker
- Üç tatlı kaşığı neskafe
- İki tatlı kaşığı kakao
- Bir tatlı kaşığı türk kahvesi
Kreması için:
- üç su bardağı süt
- Bir tane yumurta
- 200 gram labne peyniri
- Üç kahve fincanı toz şeker
- Üç kahve fincanı un
Yapılışı
Tiramisu yapmaya kremayı hazırlayarak başlıyoruz.
3 su bardağı süt, yumurta, 3 kahve fincanı un ve 3 kahve fincanı toz şekeri bir tencereye alıp iyice karıştırın.
Topak topak kalmamasına dikkat edin.
Tencereyi ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp 10 dakika soğuması için bekletin.
Bir çay bardağı sıcak suya toz şeker ve neskafeyi koyup karıştırın.
Pandispanyanın iç yüzlerini bu karışımla ıslatın.
Kremamızı 10 dakika bekletip soğuttuktan sonra içerisine labne peynirini de ekleyip karıştırarak eritin. Kremanın yarısını altta kalacak pandispanyanın üzerine fotoğraftaki gibi sürün.
Pandispanyanın üst kısmını da üzerine kapatın ve kalan kremayı da üzerini kapatacak şekilde sürün.
İki tatlı kaşığı kakao ve bir tatlı kaşığı Türk kahvesini normal süzgeç yardımıyla üzerine serpiştirin.
Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.