Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi


Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi
Malzemeleri: 

  • Üç tane yumurta
  • 8-9 dilim tercihe göre bayat veya taze ekmek
  • yarım çay bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Geniş ve derin bir kasede yumurtaları çırpma aleti ile güzelce çırpın.
İçine ise sütü, tuzu ve diğer bütün baharatları ekleyerek tekrar karıştırın.
Ekmek dilimlerini sırayla yumurtalı karışıma batırıp 5 saniye kadar çekmesi için bekletin ve başka geniş bir tepsiye dizin.
Son olarak orta boy bir tavada ince bir tabaka olacak şekilde yarim çay bardağı kadar sıvı yağ koyarak güzelce kızdırın.
Dilimleri her iki tarafı kızarana kadar kızartın.
Eğer tavadaki yağ biterse az bir şekilde ekleyip kızartmaya devam edin.

Hiç yorum yok :