Haşhaşlı Poğaça Tarifi


Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi  
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı (veya margarin)
  • 2 çay kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yumurta sarısı
  • Süt
  • Maya
  • Tuz 
Yapılışı
Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın.
İçine toz şekeri, unu,  hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.

Hiç yorum yok :