Malzemeleri
- 5 tane yumurta
- 250 gram pudra şekeri
- 2 paket vanilya
- 250 gram tereyağı
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- 2.5 çorba kaşığı kakao
- 1 paket çikolata
- Krem şanti
Yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırın.
Geniş bir kapta yumurta sarılarını, tereyağı, şekeri ve vanilyayla birlikte köpük köpük olana dek yaklaşık yarım saat çırpın. Soğuk sütü azar azar ekleyin.
Geniş bir kapta yumurta sarılarını, tereyağı, şekeri ve vanilyayla birlikte köpük köpük olana dek yaklaşık yarım saat çırpın. Soğuk sütü azar azar ekleyin.
Daha sonra önceden karıştırdığınız un ve kabartma tozunu ekleyin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpük gibi olana dek çırpın.
Hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayırın.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpük gibi olana dek çırpın.
Hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayırın.
Birine kakao ekleyin ve karıştırın.
Yağlanmış tepsiye un serpin.
Kakaosuz hamuru tepsiye yayın. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
Krem şanti ile süsleyip, servis yapın.
Yağlanmış tepsiye un serpin.
Kakaosuz hamuru tepsiye yayın. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
Krem şanti ile süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder