Hamsi Buğlama Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilo Hamsi
- 5-6 tane patates
- 3 tane soğan
- 1 tane limon
- 3 tane domates
- 1 tane defneyaprağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Yarım tabaka yağlı kâğıt
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın.
1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin.
Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın.
Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin.
En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun.
Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin.
Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin.
Fırından alarak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder