Mengen Çorbası Tarifi Mengen Çorbası Nasıl Yapılır Yemek Tarifleri


Mengen Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 Yemek Kaşığı Bulgur
  • 2 yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Su Bardağı Et Suyu
  • Bir Miktar Su
  • Yeterince Tuz
  • Bir Tutam Nane
  • Bir Tutam Pul Biber

Yapılışı:
İlk önce 4 yemek kaşığı bulgurumuzu haşlıyoruz.
1 yemek kaşığı kadar tereyağını tencere de eritiyoruz.
Daha sonra soğanı yemeklik doğrayarak tereyağında kavuruyoruz.
2 yemek kaşığı unu da buraya ekleyerek kavuruyoruz ve daha sonra 2 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
İsteğe göre bir adette domates atılabilir, lezzet verir çorbamıza.
Daha sonra soğuk suyu ekliyoruz ve 3 su bardağı et sularını da ilave ediyoruz.
Haşladığımız bulguru ve baharatları da ilave ederek çorbamızı bağlıyoruz.

Hiç yorum yok :