Mengen Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
- 4 Yemek Kaşığı Bulgur
- 2 yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 3 Su Bardağı Et Suyu
- Bir Miktar Su
- Yeterince Tuz
- Bir Tutam Nane
- Bir Tutam Pul Biber
Yapılışı:
İlk önce 4 yemek kaşığı bulgurumuzu haşlıyoruz.
1 yemek kaşığı kadar tereyağını tencere de eritiyoruz.
Daha sonra soğanı yemeklik doğrayarak tereyağında kavuruyoruz.
2 yemek kaşığı unu da buraya ekleyerek kavuruyoruz ve daha sonra 2 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
İsteğe göre bir adette domates atılabilir, lezzet verir çorbamıza.
Daha sonra soğuk suyu ekliyoruz ve 3 su bardağı et sularını da ilave ediyoruz.
Haşladığımız bulguru ve baharatları da ilave ederek çorbamızı bağlıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder