Katmer Nasıl Yapılır


Konya Yöresi Sütlü Katmer Tarifi
Malzemelerı:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 Adet yumurta
  • 1 Paket margarin
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı
  • Alabildiği kadar un
  • Pudra şekeri
  • Dövülmüş Antep fıstığı
  • Mısırözü yağı
Şerbeti İçin:
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 2 Bardak su
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Derin bir kaba 2 yumurta kırılıp, 2 bardak süt eklenir.
Harca aldığı kadar un ekleyip iyice yoğrulur.
 Hazırlanan hamur dinlenmeye bırakılır.
 Şerbet için 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker, 1-2 damla limon suyu eklenir.
Ayrı bir tavada 1 paket margarin ve 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir.
Dinlenen hamur, 6 bezeye ayrılır. Bezeler ince yufkalar halince açılır ve her yufka açıldıktan sonra yağlanır, son yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır. (Son yufka yağlanmaz)
Kaynayan şerbet bir kenara alınır.
Üstüste dizilen yufkalar rulo şeklinde sarılır ve bir tavaya sıvıyağ eklenir.
Rulo halindeki hamur 2 parmak genişliğinde kesilip, her parça oklavayla incelene kadar tekrar açılır.
Açılan parçalar, kızan yağda kızartılır.Soğuyan katmerlere soğuk şerbet döküldükten sonra isteğe göre fıstık ya da pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok :