Kakaolu Kek Tarifi
- 4 tane yumurta
- 2 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytin yağ
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- İki buçuk su bardağı un
Yapılışı
Kakaolu kek tarifimize her kekin kabarma sırrı olan şeker ve yumurta karışımı ile başlıyoruz. Bir kabın içine şeker ve yumurtaları alıp, mikserle iyice köpürüp kabarcık olana kadar çırpıyoruz.
Ardından süt, zeytin yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Karışımın üzerine unu eliyoruz ve vanilyaları, kabartma tozunu, kakaoyu katıp mikserle tekrar çırpmaya başlıyoruz.
Hazır olan kek harcını, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz 5 dakika ısıttığımız 170 derecelik fırına kakaolu keki sürüyoruz.
40 dakika sonra kakaolu kekin pişip pişmediğini kürdan veya çatal batırarak kontrol ediyoruz
Çatal veya kürdan kakaolu kekin içinden kuru çıkarsa, kekin piştiğini anlayıp, fırından çıkarıyoruz.
Pişmiş olan kakaolu keki kalıbından çıkarıp servis tabağına alarak, soğuduğunda dilimleyerek servis ediyoruz.
Notlar:
- Nefis bir kakaolu kek için yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpın. Bu kekin iyi kabarmasını sağlar.
- Keklerde genelde toz şeker kullanılır ama pudra şekeri daha hafif ve daha leziz bir tat veriyor.
- Kek pişince kalıptan çıkarmakta zorlanırsanız, servis tabağına kek kalıbını ters çevirerek kapatın ve tabanına soğuk ıslak bir havlu koyun. Böylece kısa süre sonra kalıp keki servis tabağına bırakacaktır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder