Dul Avrat Çorbası Tarifi


Dul Avrat Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
• 2 su bardağı yeşil mercimek
• 1 su bardağı ev eriştesi
• 9 su bardağı sıcak su
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş ezilmiş sarımsak
• 1 yemek kaşığı tepeleme un
• 6 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 adet limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
•Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 20 dakika haşlayıp süzün.
• Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
• Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Unu ekleyip tahta kaşıkla 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
• Biber ve domates salçalarını ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyu aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynatın.
• Mercimeği kaynamakta olan çorba­ya ekleyin ve 25 dakika arada bir ka­rıştırarak pişirin. Erişte, sarımsak ve li­mon suyunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok :