Fırında Piliç Kapama Tarifi
Malzemeler
- 4-6 adet piliç but
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı kaynar su
- 1 adet sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Çay kaşığının ucuyla toz şeker
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı taze nane yaprağı
- 5-6 adet cherry domates (ortadan ikiye bölünmüş)
· Uygun büyüklükte bir tencerede yağı kızdırarak soğanları kavurunuz.
· Sarımsağı ilave ederek bir-iki çeviriniz.
· Salçayı ilave ediniz ve birlikte 1-2 dakika daha kavurunuz.
· Kaynar suyu ilave ediniz.
· Taze nane yaprağı hariç bütün baharatı ilave ediniz.
· Tencere kaynamaya başlayınca piliç etlerini ilave ediniz.
· Piliç etleri kemiklerden rahatça ayrılacak kıvama gelene kadar pişiriniz.
· Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
· Pirinci yıkayarak süzünüz.
· Fırın tepsinizin tabanına yayınız.
· Pişirdiğiniz piliç butlarını pirincin üzerine yerleştiriniz.
· Cherry domatesleri ve nane yapraklarını butların aralarına yerleştiriniz.
· Piliçleri haşladığınız sudan 2 su bardağı ilave ediniz.
· Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişiriniz.
· Fırından çıkardıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatınız.
· Ilıyınca servis yapınız.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder