Ağlayan Kek Tarifi
Malzemeler
- Dört yumurta
- Üç fincan şeker
- Üç fincan un
- Dört tatlı kaşığı çorba kaşığı kakao
- İki çorba kaşığı süt
- Bir paket kabartma tozu
- Bir su bardağı süt
- Bir paket krem şanti
- Bir su bardağı süt
- Bir çorba kaşığı un
- Bir su bardağı su
- Bir çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra iki çorba kaşığı süt ve kakaoyu ilave ederek çırpın, unu ilave edip tekrar çırpın. En son olarak kabartma tozunu ilave ederek iyice çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye boşaltın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına koyun. Yarım saat (30 dakika) pişirdikten sonra fırından çıkartın. Sıcak kekin üstüne iki su bardağı sütü gezdirerek boşaltın ve soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için verilen malzemeyi bir tencereye koyun karıştıra karıştıra pişirin, kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyin.Soğuyan sosu kekin üstüne dökün. Ağlayan kekinizi buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder