Ciğer Yahnisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg karaciğer ve akciğer
- 2 adet kuru soğan (piyazlık)
- 3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
Ciğerleri küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
Güzelce yıkıyoruz.
Süzgeçle süzüyoruz.
Tencereye ciğerleri koyup bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavuruyoruz.
İçine yağı, kuru soğanı karıştırıp soteliyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
Yeşil biberi ince ince doğrayıp, ciğerlere ilave ediyoruz.
15-20 dakika kısık ateşte piştikten sonra fesleğeni, karabiberi, pulbiberi, maydanozu ilave edip karıştırıyoruz.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder