Gülaş Tarifi
Malzemeleri
- 1.5 Kg Kuşbaşı Et
- İki Çorba Kaşığı Tereyağı
- Dört Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
- Bir Çorba Kaşığı Un
- Bir Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
- Yarım Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
- Bir Çay Kaşığı Kimyon
- Dört Tane Domates
- 1-2 Dal Maydanoz
- Bir Tatlı Kaşığı Nane
- Bir Tatlı Kaşığı Dereotu
- Tuz
Yapılışı
Kullanacağınız tencere içinde ilk olarak tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağının içine kesilmiş soğan ile eti ekleyin. Soğanlar piştikten sonra içine kırmızı biber ile un ilave edin. İsteğinize göre tuz ve kimyonda ilave edebilirsiniz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, bir süre bekletin.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ufak ufak kesin.
Nane, dereotu ve maydanozuda ince ince doğrayın. İnce ince kıydığınız nane, maydanoz, dereotu ve domateside yemeğin içerisine ilave edin.
Tenceredeki etin içine eti geçmeyecek şekilde su ekleyin.
Daha sonra etleri pişirin. Tercihinize göre ister haşlanmış patates, ister pilav ile servis tabağını hazırlayıp, servis edin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder